WestAanZee

Paviljoen


Het uitgestrekte strand voor Strandpaviljoen WestAanZee leent zich uitstekend voor tal van sportieve activiteiten. Natuurlijk kunt u uw eigen droomkasteel bouwen op de vloedlijn of een duik nemen in de woelige branding. Daarnaast worden er sportieve activiteiten georganiseerd door MooiWeer. Hieraan kunt u individueel of met familie en vrienden deelnemen. Gedurende de zomerperiode wordt het strand bij West aan Zee bewaakt door KNRM Lifeguards.


Strandjutten

Onze schone stranden hebben we te danken aan de strandjutters. Wekelijks gaat een groep vrijwilligers met tractor en aanhangwagen het strand op om het te ontdoen van overboord geslagen afval, netten en andere troep. Dit afval wordt gerecycled, afgevoerd, maar soms ook verwerkt tot kunstwerk. Zo vindt alles zijn bestemming.

Sportief: blokarten, surfen & raften

Niet alleen kunt u aan zee heerlijk wandelen, zwemmen, zonnen of van het mooie uitzicht genieten, het strand biedt u ook de mogelijkheid om sportieve activiteiten te ondernemen. Onze eigen eilander evenementenbureau organiseert tal van activiteiten op het strand. Denk bijvoorbeeld aan blokarten, raften, vliegeren, volleyballen en boogschieten. Bezoek de website van MooiWeer voor meer info. Wil je leren golfsurfen ook dat kan op het strand bij West aan Zee. Meer info via Surf Village.

Lifeguard KNRM

In de mooie zomerperiode wordt het strand druk bezocht door toeristen om te wandelen, te zonnen en te zwemmen. De Noordzee is echter niet te vergelijken met andere zwemwateren in Nederland en wordt helaas nogal eens onderschat qua stroming en dieptes in zee die vanaf het strand niet zichtbaar zijn.

Daarom zet de gemeente Terschelling in samenwerking met de KNRM en strandpaviljoenhouders lifeguards in om toezicht op u te houden. De lifeguards zijn bij de KNRM volgens hoge maatstaven getraind en kunnen u redden als u in gevaar bent en helpen als u zich heeft bezeerd aan scherpe voorwerpen of door een kwallenbeet. Helaas gebeuren er jaarlijks nog steeds vele ongelukken die duidelijk maken dat de zee verraderlijk kan zijn. Wees alert en ga niet te ver de zee in.

vervoer Terschelling

Vervoer Op Terschelling

Tijdens uw vakantie geen eigen auto mee of geen zin om tegen de wind in te fietsen? Beweeg u op een ludieke wijze over het eiland met een Eiland Tuk-Tuk. Er zijn zelfs arrangementen samen te stellen met een picknick of een lekker bakje bij West Aan Zee. Of huur eens een stoere 4×4 cabrio auto. In de winter mag er met de auto op het Terschellinger strand gereden worden. Via I-like Terschelling kunt u een heuse 4×4 Strand Safari boeken. Hobbelend over de side-routes van Terschelling richting strand. Een echte eilandbeleving. Ook kunt u een scooter huren bij Wiegman Scooterverhuur. Daarnaast is er het milieuvriendelijke alternatief. De elektrische auto van Go Green. Met een zeer hoge dichtheid aan laadpalen verspreid over het het eiland komt u overal waar u wilt zijn.

Ook handig om te weten is dat er een bus rijdt van West Terschelling (via Midsland Noord) naar West aan Zee. Zie voor de dienstregeling LIJN 2 de site van Arriva Terschelling.