WestAanZee

Paviljoen


Laat u in ons paviljoen verrassen door onze uitgebreide menukaart. Naast heerlijke verse smoothies en huisgeperste sapjes kunt u kiezen uit een keur aan wijnen, waaronder biologische wijn en Champagnes. Kom langs en proef ons huisgemaakte gebak, onze huisgerookte vis of onze dagverse soepen. Ook bieden wij u een dagelijks wisselende special. Sushi, kreeft en oesters serveren wij op bestelling.


Huisgeperste sappen

Het appelsap en het cranberry-appelsap dat wij in ons paviljoen serveren, persen wij zelf! De appels zijn afkomstig uit een boomgaard in de omgeving van Engelum, nabij Leeuwarden. In het begin van Oktober laten wij deze appels naar Terschelling vervoeren en dan start het proces. Eerst worden de appels zorgvuldig gewassen, dan machinaal in stukken gesneden en vervolgens in een pers gedrukt. Hierna worden de flesjes afgevuld met het verkregen appelsap en daarna gepasteuriseerd. Aan het cranberry-appelsap wordt eerst nog pure cranberrysiroop toegevoegd.

Huisgemaakt gebak & chocolaterie

Het gebak dat wij serveren wordt in onze eigen keuken bereid! Ria Stienstra verzorgt nu al meer dan 4 jaar met veel plezier onze patisserie, vanuit een speciaal aangebouwde keuken. De meest bekende variant is natuurlijk de Cranberry Cheesecake, maar wij hebben nog vele andere soorten in huis. Proef bijvoorbeeld ook eens onze Cappuccino Cheesecake of de New York Cheesecake. Eveneens heerlijk zijn de Boschplaatbrokken met appel en havermout, de Terschellinger truffel, Tiramisu met cranberries, Sinaasappeltruffel, Blondie met slagroom of de Kokoskoekjes. Daarnaast maakt Ria ook nog velerlei soorten bonbons met diverse likeursmaken.

Big Bottle van het moment

Voor speciale gelegenheden hebben wij een aantal Big Bottles voor u koud staan. Van mousserende wijn, Prosecco en biologische Champagne tot rosé, rode en witte wijn. Verkrijgbaar in 0,75, 1,5, 3,0 of zelfs 6,0 liter! Informeer bij de bar naar de mogelijkheden.

Gerookte vis van Rob

Wij roken zelf onze vis! Rob de Roker rookt 2 à 3 keer per week de lekkerste zalm en makreel voor u. Ambachtelijk en gezond. Proef bijvoorbeeld eens ons populaire ‘ broodje huisgerookte makreel’ met kruiden crème fraîche en komkommer of de ‘ WaZ salade’ met huisgerookte makreel, zalm en knoflook gamba’s. Bekijk onze menukaart.